Villa B
Residential
Villa B
Residential

Villa B

Residential

scroll down

The project of this private house consists in the entire renovation of an unused industrial building.

The project includes:
- total redesign of the external facade
- new internal layout
- new interiors and furnishing

Particular attention is given to the refurbishment of the existing building with the complete replacement of the original roof in order to substitute damaged and toxic materials. A new internal false ceiling with high acoustic and thermic performance is integrated in the original structure of steel beams.

The original volume and structure are preserved. With the new layout internal walls are partially renewed to meet the needs of the new functions. The external walls, covered with thermic plaster, are marked with the original steel transoms and mullions creating a grid-pattern of the entire facade.

A rectangular external pool is located in the center of the backyard and it is visually linked to the house by a metallic pergola.

client

Private

building dimension

size: 250 m²

credits

Ing. Andrea Campelli, Studio Fornasari, Impresa Ceriati

year

2006 - 2008

DRAFT